Στο έλεος της κακοκαιρίας η Γερμανία – Κύμα σπάει τα τζάμια φέρι μποτ

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Γερμανία – Κύμα σπάει τα τζάμια φέρι μποτ

Δυνατό κύμα σπάει τα τζάμια και εισβάλλει μέσα σε πλοίο στο Αμβούργο της Γερμανίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα στη Γερμανία προκαλεί η κακοκαιρία «Υλένια» που «σαρώνει» κυρίως τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία, το Αμβούργο, τη Βαυαρία και το Βερολίνο, με τους ανέμους να φτάνουν ακόμη και τα 152 χλμ/ώρα. 

Οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν χθες το βράδυ προειδοποίηση, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ασφαλίζουν πόρτες και παράθυρα, την ώρα που μεγάλο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και πολλά δέντρα να έχουν πέσει στους δρόμους εμποδίζοντας την κίνηση των αυτοκινήτων. Ακόμη, στη Βαυαρία και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά έμειναν επί ώρες χωρίς ρεύμα.

Τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας δείχνει βίντεο από το εσωτερικό ενός φέρι μποτ στο Αμβούργο. Στο βίντεο φαίνεται ένα πελώριο κύμα να σπάει τα τζάμια στο χώρο που βρίσκονται οι επιβάτες, οι οποίοι έντρομοι σηκώνονται από τις θέσεις τους, την ώρα που το νερό παρασέρνει τα προσωπικά τους αντικείμενα. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή