Αν. Αφρική: Αντιμέτωποι με την πείνα δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι λόγω της χειρότερης λειψυδρίας μετά το 1981

Αν. Αφρική: Αντιμέτωποι με την πείνα δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι λόγω της χειρότερης λειψυδρίας μετά το 1981

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από την αρχή της χρονιάς στη Σομαλία, αναζητώντας νερό και φαγητό. Συνολικά 13 εκατομμύρια άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας σε Σομαλία, Κένυα, Αιθιοπία λόγω της χειρότερης λειψυδρίας των τελευταίων 40 ετών.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χώρες της ανατολικής Αφρικής βρίσκονται αντιμέτωπες με τις χειρότερες συνθήκες λειψυδρίας των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, όπως σημειώνουν διεθνείς οργανισμοί ανθρωπιστικής αρωγής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα – πιο συγκεκριμένα – με τον οργανισμό World Food Programme, οι άνθρωποι που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε Αιθιοπία, Κένυα και Σομαλία ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια, ενώ οι συνθήκες της ανομβρίας σε αυτές τις χώρες είναι οι χειρότερες που έχουν παρατηρηθεί εκεί από το 1981 και έπειτα.  

Τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα στη Σομαλία, όπου μόνο φέτος, από την αρχή της χρονιάς και έπειτα, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι υπολογίζεται πως έχουν εκτοπιστεί εγκαταλείποντας τις εστίες τους στην προσπάθειά τους να βρουν νερό και φαγητό, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Ενδεικτική της κατάστασης: η σχετική προειδοποίησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με τις σχετικές εκθέσεις του οποίου, ειδικά η Σομαλία βρίσκεται πια στο χείλος μιας δυνητικής «καταστροφής», με το 25% του πληθυσμού της (πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους) να χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια.

Με πληροφορίες από the Guardian  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή