Hermès: Δεν προλαβαίνει να καλύψει τη ζήτηση για πολυτελείς τσάντες

Hermès: Δεν προλαβαίνει να καλύψει τη ζήτηση για πολυτελείς τσάντες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας πενταετίας σημείωσε η μετοχή της Hermes International, αφού η γαλλική εταιρεία ειδών πολυτελείας κατέγραψε χαμηλότερα έσοδα από το βασικό της τμήμα δερμάτινων ειδών, καθώς δεν κατάφερε να καλύψει τη ζήτηση για προϊόντα της, όπως οι τσάντες Birkin αξίας 9.000 δολαρίων.

Η μετοχή σημείωσε πτώση έως και 8,4%, έχοντας χάσει περισσότερο από το ένα τέταρτο της αξίας της από το ρεκόρ που σημείωσε τον περασμένο Δεκέμβριο. Η εταιρεία δήλωσε την Παρασκευή ότι οι πωλήσεις δερμάτινων ειδών και ειδών ιππασίας μειώθηκαν κατά 5,4% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες το τέταρτο τρίμηνο, υπερδιπλάσια από την πτώση που ανέμεναν οι αναλυτές.

Προϊόντα όπως οι τσάντες Kelly είναι πλέον δυσεύρετες στα καταστήματα. Αυτή η κατηγορία προϊόντων αντιστοιχεί σχεδόν στο 50% των εσόδων της εταιρείας.

Η Hermes ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει την παραγωγική της ικανότητα με νέες εγκαταστάσεις στις πόλεις Louviers, Sormonne και Riom μέχρι το 2024, ενώ τον Σεπτέμβριο άνοιξε μία σχολή κατεργασίας δέρματος. «Υπάρχει υψηλή ζήτηση και έχουμε ένα προϊόν που είναι χειροποίητο», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος Άξελ Ντούμας. Για την κατασκευή μιας τσάντας Hermes απαιτούνται 15 ώρες. «Δυστυχώς μερικές φορές, υπάρχει λίστα αναμονής».

Την ίδια ώρα Gucci, Kering, και LVMH ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η ζήτηση ειδών πολυτελείας έχει ανακάμψει, καθώς οι καταναλωτές ξοδεύουν τις οικονομίες που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια των lockdown σε ακριβά δαχτυλίδια, παπούτσια και πορτοφόλια.

Με πληροφορίες από Bloomberg

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή