Βραζιλία: Στους 152 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Βραζιλία: Στους 152 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐρ Μπολσονάρο είπε ότι το σκηνικό στην πόλη θυμίζει «πεδίο μάχης»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 152 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Πετρόπολις της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι διασώστες και κάτοικοι της περιοχής συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μετά τα ποτάμια λάσπης που έπνιξαν αυτήν την πόλη των 300.000 κατοίκων στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐρ Μπολσονάρο είπε ότι το σκηνικό στην πόλη θυμίζει «πεδίο μάχης».

Σύμφωνα με την αστυνομία, 165 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι από την περασμένη Τρίτη, όταν ξεκίνησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν την κατολίσθηση. Οι αρχές θεωρούν ότι είναι πλέον απίθανο να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια.

Από τα πτώματα που έχουν ανασυρθεί από τη λάσπη έχουν αναγνωριστεί μέχρι στιγμής 128 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και 28 παιδιά.

Ο πάπας Φραγκίσκος νωρίτερα σήμερα, κατά την κυριακάτικη προσευχή στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όλους εκείνους που επλήγησαν τις τελευταίες ημέρες από φυσικές καταστροφές, αναφερόμενος στην Πετρόπολις αλλά και στη Μαδαγασκάρη, η οποία χτυπήθηκε από καταστροφικούς κυκλώνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή