Ισραήλ – Μαρόκο: Ενισχύουν τους δεσμούς τους μέσω νέων οικονομικών συμφωνιών

Ισραήλ – Μαρόκο: Ενισχύουν τους δεσμούς τους μέσω νέων οικονομικών συμφωνιών

Στη σύναψη νέων συμφωνιών για την προώθηση των μεταξύ τους οικονομικών και εμπορικών δεσμών προχώρησαν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί από Ισραήλ και Μαρόκο.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά διεύρυνσης αλλά και ενίσχυσης των μεταξύ τους δεσμών βρίσκονται Ισραήλ και Μαρόκο, περίπου ενάμιση χρόνο έπειτα από τη συμφωνία εξομάλυνσης των ισραηλινο-μαροκινών σχέσεων που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ Orna Barbivai βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα, στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ, όπου είχε επαφές με τον Μαροκινό υπουργό Εμπορίου Ryad Mezzour, με τον οποίο υπέγραψε και νέα εμπορική – επενδυτική συμφωνία.

Στόχος των δύο χωρών είναι πλέον, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας του Ισραήλ, να αυξήσουν τον όγκο των διμερών εμπορικών τους συναλλαγών από τα περίπου 131 εκατομμύρια δολάρια που είναι σήμερα στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται πως πριν από περίπου τρεις μήνες, Ισραήλ και Μαρόκο είχαν υπογράψει και μια συμφωνία για την ενίσχυσης της συνεργασίας τους σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, με τον Ισραηλινό υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς να επισκέπτεται τότε, τον Νοέμβριο του 2021, το Ραμπάτ.

Με πληροφορίες από Reuters    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή