Άλεκ Μπάλντουιν: Εισαγγελέας λέει ότι ο ηθοποιός μπορεί να μην τράβηξε τη σκανδάλη στα γυρίσματα του «Rust»

Άλεκ Μπάλντουιν: Εισαγγελέας λέει ότι ο ηθοποιός μπορεί να μην τράβηξε τη σκανδάλη στα γυρίσματα του «Rust»

Η εισαγγελέας της κομητείας Σάντα Φε, Μέρι Κάρμακ - Άλτγουις είπε την Παρασκευή στο περιοδικό Vanity Fair ότι η ομάδα της βρήκε πιθανό το όπλο στο χέρι του ηθοποιού να πυροβόλησε χωρίς εκείνος να τραβήξει τη σκανδάλη

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισαγγελέας της κομητείας Σάντα Φε (Νέο Μεξικό), Μέρι Κάρμακ – Άλτγουις, η οποία επιβλέπει την έρευνα του θανατηφόρου πυροβολισμού στα γυρίσματα της γουέστερν ταινίας «Rust» που εμπλέκει τον Άλεκ Μπάλτουιν είπε την Παρασκευή στο περιοδικό Vanity Fair ότι η ομάδα της βρήκε πιθανό το όπλο στο χέρι του ηθοποιού να πυροβόλησε χωρίς εκείνος να τραβήξει τη σκανδάλη. 

Αυτή η δήλωση είνα πιθανόν να προσθέτει αξιοπιστία σε έναν ισχυρισμό που έκανε ο Μπάλντουιν για τον πυροβολισμό που σκότωσε την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς

Η Κάρμακ – Άλτγουις είπε ότι παρακολούθησε τη συνέντευξη του Μπάλντουιν τον Δεκέμβριο του 2021 στο δίκτυο ABC και παρασύρθηκε από τον ισχυρισμό του ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη. «Μπορείς να τραβήξεις τον “κόκορα” χωρίς να τραβήξεις τη σκανδάλη. Οπότε, τραβάς μερικώς, δεν κλειδώνει και μετά αν το αφήσεις, ο επικρουστήρας μπορεί να χτυπήσει τη σφαίρα», δήλωσε η εισαγγελέας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC, ο Μπάλντουιν επέμενε ότι η σκανδάλη δεν τραβήχτηκε ποτέ και ότι το δυστύχημα έγινε καταλάθος. «Δεν θα έστρεφα ποτέ όπλο σε κανέναν, δεν θα τραβούσα τη σκανδάλη προς κάποιον», είπε. 

Η Κάρμακ – Άλτγουις ξεκίνησε μια δική της, ανεπίσημη έρευνα για να εξετάσει τους ισχυρισμούς του Μπάλντουιν ότι αυτό που έκανε μόνο ήταν να τραβήξει τον «κόκορα» του όπλου πριν την έκρηξη, ρίχνοντας τη σφαίρα που χτύπησε θανάσιμα τη Χάτσινς στο στήθος και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σούζα. 

«Δεν γνώριζα πολλά για τα όπλα, σίγουρα όχι για τα περίστροφα από της περιόδου του 1850. Οπότε όταν το άκουσα για πρώτη φορά είπα: αυτό είναι τρελό», εξήγησε η εισαγγελέας. 

Η περιφερειακή εισαγγελέας ζήτησε από μέλος της ομάδας έρευνας να φέρει το δικό του παλιού τύπου περίστροφο στο γραφείο της, για να ελέγξει αν μια μηχανική δυσλειτουργία θα μπορούσε να προκαλέσει την έκρηξη του όπλου. Εκκένωσαν ένα δωμάτιο και ζήτησε από δύο αστυνομικούς ερευνητές να εξετάσουν το όπλο για να επιβεβαιώσουν ότι δεν ήταν γεμάτο.

Η εξέταση αποκάλυψε ότι ο «κόκορας» θα μπορούσε να προκαλέσει τη βολή, ωστόσο τα επίσημα αποτελέσματα της ανάλυσης του όπλου από το FBI, εκκρεμούν. 

Κι ενώ ο Μπάλτουιν ισχυρίστηκε ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη, μια μήνυση που υποβλήθηκε από τον επιβλέποντα της ταινίας «Rust» τον Νοέμβριο, υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός πυροβόλησε «εσκεμμένα» την Χάτσινς.

Στα μέσα Φεβρουαρίου του 2022, οι δικηγόροι της οικογένειας της Χάτσινς κατέθεσαν μήνυση κατά του ηθοποιού. Συγκεκριμένα, ο σύζυγός της κατέθεσε αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση λόγω ανθρωποκτονίας από τον ηθοποιό «και όσους ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια στον χώρο των γυρισμάτων». 

Με πληροφορίες από το New York Post, το Forbes

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή