Συνομιλία Πούτιν – Σολτς: Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση και προειδοποιήσεις από τον Γερμανό καγκελάριο

Συνομιλία Πούτιν – Σολτς: Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση και προειδοποιήσεις από τον Γερμανό καγκελάριο

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να αποκλιμακώσει, προειδοποιώντας τον παράλληλα πως μια αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ από τη Μόσχα θα αποτελούσε μονομερή παραβίαση όσων έχει προωθήσει τα προηγούμενα χρόνια το «σχήμα του Μινσκ».

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα, ενώ η ένταση είχε ανέβει κατακόρυφα στην ανατολική Ουκρανία, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγο προτού ο τελευταίος προχωρήσει σε διάγγελμα σχετικό με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο Γερμανός καγκελάριος παρουσιάστηκε από την πλευρά του να καλεί τον Πούτιν να αποκλιμακώσει, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως είναι η Ρωσία εκείνη που στην παρούσα φάση έχει την ευθύνη της αποκλιμάκωσης.

Επιπλέον, ο Σολτς αποκήρυξε και το ενδεχόμενο αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ από τη Μόσχα, υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια αναγνώριση θα αποτελούσε παράλληλα και μονομερή παραβίαση όσων είχαν προωθηθεί τα περασμένα χρόνια στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ.

Με πληροφορίες από Reuters

  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή