ΗΠΑ: «Ανοησίες» οι ανακοινώσεις περί «ειρηνευτικής» ρωσικής δύναμης στην Ουκρανία

ΗΠΑ: «Ανοησίες» οι ανακοινώσεις περί «ειρηνευτικής» ρωσικής δύναμης στην Ουκρανία

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες που παρέμεναν σε ουκρανικό έδαφος πέρασαν τη νύκτα στην Πολωνία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαταγές της πολιτικής ηγεσίας της Ρωσίας που κάνουν λόγο περί ανάπτυξης «ειρηνευτικών δυνάμεων» στην ανατολική Ουκρανία είναι «ανοησίες», έκρινε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την ουκρανική κρίση η Αμερικανίδα πρεσβεύτρια Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ επαναλαμβάνοντας την κατηγορία της Ουάσιγκτον ότι η αναγνώριση των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών των φιλορώσων αυτονομιστών αποτελούν πρόσχημα προκειμένου η Μόσχα να προχωρήσει σε περαιτέρω εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.

Οι συνέπειες των ενεργειών της Ρωσίας θα είναι τρομερές στην Ουκρανία, στην Ευρώπη και σε διεθνές επίπεδο και η ανθρωπιστική κρίση θα κλιμακωθεί πολύ εάν η Ρωσία πράγματι προχωρήσει σε περαιτέρω εισβολή, πρόσθεσε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Στο μεταξύ το εναπομείναν διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ στην Ουκρανία μετακινήθηκε στην Πολωνία για «λόγους ασφαλείας», όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας πως στέλνει τα στρατεύματά της στις περιφέρειες των φιλορώσων αυτονομιστών, που αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη.

«Για λόγους ασφαλείας, το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που βρισκόταν στο Λβιβ θα περάσει τη νύχτα στην Πολωνία», ενημέρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή