Μπουρκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο

Μπουρκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο

Τουλάχιστον 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, πολλοί από αυτούς σοβαρά όταν εξερράγη αποθηκευμένη ποσότητα δυναμίτιδας σε αυτοσχέδιο μεταλλείο χρυσού στην Μπουρκίνα Φάσο.

Η έκρηξη στο χρυσωρυχείο, στην επαρχία Πονί (νοτιοδυτικά) χθες το απόγευμα, κατέστρεψε αρκετά σπίτια φτιαγμένα από λαμαρίνα στην περιοχή. Ανάμεσα στα θύματα είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Τοπικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολλοί από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στα χρυσωρυχεία που λειτουργούν χωρίς άδεια όπως θα ανέμενε κανείς δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος των αρχών και δεν τηρούνται κανονισμοί ασφαλείας. Συχνά εργάζονται σε αυτά παιδιά. Τα δυστυχήματα είναι συχνά.

Η Μπουρκίνα Φάσο εξάλλου είναι αντιμέτωπη με τζιχαντιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος και προσπαθούν να καταλάβουν χρυσωρυχεία ώστε να εξασφαλίσουν πηγές χρηματοδότησης. Ωστόσο, η έκρηξη έγινε μακριά από τις περιοχές όπου δρουν και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι επρόκειτο για κάτι άλλο από δυστύχημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή