Ουκρανικό: Η UEFA σκέπτεται να πάρει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρωσία

Ουκρανικό: Η UEFA σκέπτεται να πάρει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρωσία

Ως πιθανή νέα έδρα του φετινού τελικού φέρεται το Γουέμπλεϊ του Λονδίνου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απομάκρυνση του τελικού του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρωσία φέρεται να σχεδιάζει η UEFA ύστερα από την είσοδο ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο το επικρατέστερο σενάριο θέλει το Λονδίνο να φιλοξενεί τον αγώνα.

Μερικές ώρες μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς με το πρόσχημα της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ από τη Μόσχα, δημοσιεύματα στον Τύπο της Βρετανίας που αναπαράγονται και στην Ουκρανία αναφέρουν ότι η UEFA εξετάζει την εφαρμογή της πάγιας τακτικής της για απομάκρυνσης αγώνων από εμπόλεμες χώρες.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάτι σχετικά, αλλά εφόσον παγιωθεί η ένταση στην ανατολική Ευρώπη θεωρείται βέβαιο ότι ο τελικός που προγραμματίζεται να λάβει χώρα στις 28 Μαΐου στην Αγία Πετρούπολη θα διεξαχθεί αλλού.

Ως πιθανότερο σενάριο, ενδεχομένως λόγω σχετικών προσδοκιών τους και όχι από πληροφορίες, οι Άγγλοι αναφέρουν τη διεξαγωγή του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Τυχόν μεταφορά του τελικού δεν θα αποτελεί μέσω πίεσης στη Μόσχα, αλλά προφύλαξη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας από προβλήματα.

Επισημαίνεται πάντως ότι κεντρικός χορηγός του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom, ο οποίος είναι επίσης ο χορηγός της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης, της Ζενίτ (ουσιαστικά ελέγχει απολύτως τον σύλλογο), ενώ το γήπεδο της ρωσικής μεγαλούπολης φέρει την εμπορική ονομασία Gazprom Arena.

Πηγή: The Mirror, Segodnya

Ειδήσεις σήμερα

ΥΠΕΞ για ρωσική αναγνώριση: Κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου

Live: «Ώρα μηδέν» για την ανατολική Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή