Έρευνα ΟΟΣΑ: Μόλις το 9% των πλαστικών ανακυκλώνεται παγκοσμίως

Έρευνα ΟΟΣΑ: Μόλις το 9% των πλαστικών ανακυκλώνεται παγκοσμίως

Ο όγκος των πλαστικών απορριμμάτων έχει υπερδιπλασιαστεί διεθνώς τις τελευταίες δύο δεκαετίες αλλά από αυτά ανακυκλώνεται ποσοστό μικρότερο του 10%, σύμφωνα με νέα έρευνα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο όγκος των πλαστικών απορριμμάτων έχει υπερδιπλασιαστεί διεθνώς τις τελευταίες δύο δεκαετίες αλλά το ποσοστό αυτών που ανακυκλώνεται εξακολουθεί να είναι μικρότερο του 10%, σύμφωνα με νέα έρευνα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, το 2021 χρησιμοποιήθηκαν διεθνώς 460 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού, όγκος σχεδόν υπερδιπλάσιος σε σύγκριση με το 2000, με τον όγκο των πλαστικών απορριμμάτων να αγγίζει τους 353 εκατομμύρια τόνους.

«Μόλις το 9% των πλαστικών απορριμμάτων ανακυκλώθηκε, ενώ το 19% κάηκε και σχεδόν το 50% κατέληξε σε χώρους υγειονομικής ταφής… Το υπόλοιπο 22% απορρίφθηκε σε ανεξέλεγκτες χωματερές, κάηκε σε ανοιχτούς λάκκους ή διέρρευσε στο περιβάλλον», συνεχίζει στην έκθεσή του (Global Plastics Outlook) ο ΟΟΣΑ.

Με πληροφορίες από AFP  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή