«Ναι μεν, αλλά…» από Ερντογάν για την Ουκρανία – Και με το Κίεβο και με τη Μόσχα

«Ναι μεν, αλλά…» από Ερντογάν για την Ουκρανία – Και με το Κίεβο και με τη Μόσχα

Να ισορροπήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, με φόντο τις εντάσεις που ανεβαίνουν βορείως της Μαύρης Θάλασσας, επιχειρεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τι δήλωσε για τους ρωσικούς S-400 που έχει παραλάβει η Τουρκία και για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16 από τις ΗΠΑ.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Δεν μπορούμε να παρατήσουμε καμία από τις δύο χώρες. Έχουμε πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία. Έχουμε επίσης πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με την Ουκρανία. Εάν πείτε “Παρατήστε την Ουκρανία”, δεν μπορούμε να την παρατήσουμε γιατί τα συμφέροντα της χώρας μας εδώ είναι πολύ προχωρημένα. Εάν πείτε, “Παρατήστε τη Ρωσία”, δεν μπορούμε να την εγκαταλείψουμε ούτε αυτήν, γιατί έχουμε πραγματικά προηγμένες σχέσεις μαζί της αυτήν την στιγμή. Το θέμα μας είναι ότι κάνουμε ένα τέτοιο βήμα ώστε να μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα χωρίς να εγκαταλείψουμε τίποτα από αυτά», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για τους S-400

«Όποιος επιτεθεί στη χώρα μας με πύραυλο, οι S-400 θα χρησιμοποιηθούν εκεί. Λέγεται επίσης ότι “οι S-400 περιμένουν στο υπόστεγο”. Οι S-400 παραμένουν εκεί που πρέπει. Φυσικά, αυτά είναι εμπιστευτικά θέματα. Γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες για την χρήση αυτού του συστήματος, εάν χρειαστεί, και ότι η διαδικασία προχωρά όπως πρέπει», δήλωσε σχετικά ο Τούρκος ηγέτης.

Για τα F-16

«Είτε θα μας δώσετε αυτά τα αεροπλάνα (σ.σ. F-35), ή ας κάνουμε έναν απολογισμό και ας συνεχίσουμε τον δρόμο μας κάνοντας τη συντήρηση και την επισκευή των F-16 που έχουμε και δίνοντας στα F-16 ένα ανώτερο τμήμα», συνέχισε ο κ. Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή