Ουκρανία τώρα: Οι χάρτες της ρωσικής εισβολής – Πού πραγματοποιούνται επιθέσεις

Ουκρανία τώρα: Οι χάρτες της ρωσικής εισβολής – Πού πραγματοποιούνται επιθέσεις

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης «χαρτογραφούν» τη μέχρι τώρα πορεία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια σειρά από χάρτες που έδωσαν στη δημοσιότητα, οι Τάιμς της Νέας Υόρκης «καταγράφουν» τη μέχρι τώρα πορεία των ρωσικών επιθέσεων εντός του εδάφους της Ουκρανίας.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν σε ολόκληρη την Ουκρανία νωρίς το πρωί της Πέμπτης, εκρήξεις που σηματοδοτούσαν ότι έχει ξεκινήσει μια ευρείας κλίμακας ρωσική εισβολή.

Ουκρανία τώρα: Οι χάρτες της ρωσικής εισβολής – Πού πραγματοποιούνται επιθέσεις-1

Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους κατά αεροδρομίων και στρατιωτικών αρχηγείων κοντά στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της χώρας, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Στο νότο, ρωσικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στην Οδησσό, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ουκρανία τώρα: Οι χάρτες της ρωσικής εισβολής – Πού πραγματοποιούνται επιθέσεις-2

Στην ανατολική Ουκρανία, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στο Χάρκοβο και στο Ντνίπρο, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Ισχυρές εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στο Κραματόρσκ. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας δήλωσαν ότι έχουν εξαπολυθεί από τη ρωσική πλευρά επιθέσεις εναντίον τουλάχιστον δέκα ουκρανικών περιοχών, κυρίως στα ανατολικά και στα νότια της χώρας. Πολλά αεροπλάνα χτυπήθηκαν σε αεροδρόμια, ανέφερε η σχετική ουκρανική ανακοίνωση.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει μια τεράστια στρατιωτική δύναμη κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας, με έως και 190.000 στρατιώτες εντός της Ουκρανίας ή κοντά σε αυτήν, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ουκρανούς αξιωματούχους.

Η παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες. Οι Ρώσοι παρουσιάζονταν έτοιμοι να επιτεθούν στην Ουκρανία από τρεις κατευθύνσεις, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές: τον βορρά, τον ανατολικό και τον νότο.

Ουκρανία τώρα: Οι χάρτες της ρωσικής εισβολής – Πού πραγματοποιούνται επιθέσεις-3
πηγή: the New York Times

Πηγή: the New York Times 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή