Τουρκία: Απαράδεκτη η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία – Σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου 

Τουρκία: Απαράδεκτη η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία – Σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου 

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Θεωρούμε απαράδεκτη τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και την απορρίπτουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σχολιάζοντας την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

«Αυτή η επίθεση, πέρα από την καταστροφή των συμφωνιών του Μινσκ, αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της περιοχής μας και του κόσμου. Η Τουρκία, η οποία πιστεύει ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστά, είναι κατά της αλλαγής των συνόρων με όπλα», προσθέτει η Άγκυρα και καταλήγει:

«Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει αυτήν την άδικη και παράνομη πράξη το συντομότερο δυνατό. Η υποστήριξή μας για την πολιτική ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δήλωσή του ανέφερε: 

«Αρνούμαστε την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, είναι απαράδεκτη. Είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου. Πρόκειται για ένα χτύπημα στη σταθερότητα της περιοχής. Θα κάνουμε όσα πρέπει για την ασφάλεια των ανθρώπων. Επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας για διάλογο με τη Ρωσία και την Ουκρανία, κράτη που μας συνδέει βαθιά φιλία. Αυτό είχα επαναλάβει και στην επικοινωνία που είχα χθες με τον Πούτιν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή