Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Μάχη για το Τσερνόμπιλ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Μάχη για το Τσερνόμπιλ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι διεξάγονται μάχες στο Τσερνόμπιλ, με ρωσικές δυνάμεις να προσπαθούν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι διεξάγονται μάχες στο Τσερνόμπιλ, με ρωσικές δυνάμεις να προσπαθούν να καταλάβουν τον χώρο του πυρηνικού εργοστασίου.

Ο κ. Ζελένσκι ανέφερε ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα από το να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο.

Νωρίτερα, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι ρωσικά στρατεύματα από τη Λευκορωσία εισήλθαν σε περιοχή κοντά στον πρώην πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, επικαλούμενο τον σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο.

«Τα στρατεύματα των εισβολέων εισχώρησαν από τη Λευκορωσία στη ζώνη του εργοστασίου του Τσερνόμπιλ. Τα μέλη της Εθνοφρουράς που προστατεύουν τον χώρο αποθήκευσης προβάλλουν πεισματικά αντίσταση» έγραψε στο Telegram.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή