Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Επιστροφή στα γραφεία

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Επιστροφή στα γραφεία

Επιχειρήσεις στις ΗΠΑ παρέχουν στους εργαζομένους την επιλογή ή να παραμείνουν σε τηλεργασία για λίγους ακόμη μήνες ή να γυρίσουν στο γραφείο.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από την ημέρα που οι περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις επέβαλαν στους εργαζομένους τους την τηλεργασία, εξαιτίας της πανδημίας. Σήμερα, πολλοί εκτιμούν ότι έφτασε η ώρα της επιστροφής στο γραφείο. Εκτός από την ύφεση όσον αφορά την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει και, κατά συνέπεια, είναι πιο ασφαλές. Οι δραστηριότητες στους κλειστούς χώρους επανέρχονται σταδιακά.

Πολλά εταιρικά στελέχη εισέρχονται στη νέα φάση της εργασιακής μεταπανδημικής πραγματικότητας γεμάτα αισιοδοξία, με καινούργιες ιδέες για το πώς θα χειριστούν μια ενδεχόμενη έξαρση των κρουσμάτων στον εργασιακό χώρο και κυρίως με νέους τρόπους, για να διατηρήσουν τους εργαζομένους ασφαλείς και τις επιχειρήσεις ανοικτές. Ολοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο επιβάλλει ισχυρή σύσταση για συχνά διαγνωστικά τεστ και υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Επιστροφή στα γραφεία-1
Η επιστροφή στις παλιές εργασιακές συνθήκες δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για όσους έχουν παιδιά που χρειάζονται φροντίδα και επίβλεψη.

Βέβαια, παρά τη γενικότερη αισιοδοξία, πολλοί εργοδότες προσεγγίζουν τη νέα επιστροφή στην κανονικότητα με προσοχή, έχοντας την εμπειρία της ανατροπής που προκάλεσε η ταχύτατη εξάπλωση της «Ομικρον» στο προηγούμενο σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα. Ορισμένες επιχειρήσεις δίνουν στους εργαζομένους την επιλογή να παραμείνουν σε τηλεργασία, μόνιμα ή παροδικά, για τους επόμενους πέντε μήνες ή να επιστρέψουν στο γραφείο.

Ασφαλώς, η επιστροφή στις παλιές εργασιακές συνθήκες δεν είναι εύκολη υπόθεση ακόμη και για εκείνους που έχουν επιθυμήσει να επιστρέψουν στην παλιά τους κανονικότητα, κυρίως όταν έχουν παιδιά που χρειάζονται φροντίδα και επίβλεψη.

Η Τζόλεν Αντερσον, επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνων πόρων στην επενδυτική τράπεζα BNY Mellon, επισημαίνει ότι βασικό μέλημα της επιχείρησης είναι να αφουγκραστεί τι στην πραγματικότητα επιθυμούν οι εργαζόμενοι. «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη συλλογική μας εμπειρία, ούτε να διαγράψουμε τα οφέλη που είχε η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι. Σχεδιάζοντας το μέλλον της εργασίας, οφείλουμε όλα αυτά να τα λάβουμε υπ’ όψιν μας», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή