Ρωσία: Κατακόρυφη αύξηση τιμών λιανικής, λόγω του πλήγματος από τις κυρώσεις

Ρωσία: Κατακόρυφη αύξηση τιμών λιανικής, λόγω του πλήγματος από τις κυρώσεις

Άνοδος τιμών 30% σε μια μέρα σε μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόστος των οικονομικών κυρώσεων αρχίζει να αισθάνεται πλέον ο μέσος Ρώσος πολίτης, αφού πέρα από την αύξηση των τιμών της ενέργειας, οι τιμές λιανικής στην αγορά αυξήθηκαν κατακόρυφα μέσα σε μια μέρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών που ανέβασε μέσα σε μια ημέρα τις τιμές της κατά 30%, καθώς ο κόσμος σπεύδει να ψωνίσει πριν έρθουν τα χειρότερα.

“Χθες (Πέμπτη) αντιμετωπίσαμε ξαφνικά το πρόβλημα ότι όλες οι δραστηριότητές μας μετατράπηκαν σε διανομή του ελλείμματος. Υπήρχε υπερβολική ζήτηση και αστοχίες στον ιστότοπο. Αυτά επηρέασαν και τις τιμές. Τώρα η ανατίμηση ανήλθε στο 30%. Και δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση», δήλωσε την Παρασκευή στο κανάλι του στο Telegram ο Ντμίτρι Αλεξέεφ, Διευθύνων Σύμβουλος της αλυσίδας DNS.

Σημειώνει μάλιστα ότι «δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα γίνει η προμήθεια μιας μεγάλης λίστας αγαθών».

«Θα ήθελα να πιστεύω στο καλύτερο, αλλά η κατάσταση εξελίσσεται σύμφωνα με ένα τόσο άσχημο σενάριο που είναι αδύνατο να προγραμματιστεί τίποτα», πρόσθεσε ο κ. Αλεξέεφ.

Νωρίτερα, σημείωσε ότι οι αλλαγές στο δολάριο τονώνουν πάντα τις πωλήσεις στην αγορά οικιακών συσκευών και ηλεκτρονικών, καθώς το ρούβλι κατακρημνίζεται.

Το DNS είναι αλυσίδα με 2.200 καταστήματα σε περισσότερες από 1.000 πόλεις και κωμοπόλεις ανά τη Ρωσία.

Πηγή: Ιντερφαξ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή