Ουκρανία τώρα – Μαρτυρία Ελληνα στην «Κ»: «Στο Κίεβο υπάρχει φόβος, αλλά όχι πανικός»

Ουκρανία τώρα – Μαρτυρία Ελληνα στην «Κ»: «Στο Κίεβο υπάρχει φόβος, αλλά όχι πανικός»

Μιλώντας στο kathimerini.gr, o κ. Τσιάμης τόνισε πως είναι θέμα ωρών να μπουν οι ρωσικές δυνάμεις στο κέντρο της πόλης, σημειώνοντας πως σποραδικά ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «ηρεμία πριν την καταιγίδα» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο Τάσος Τσιάμης, ο οποίος ζει μόνιμα στο Κίεβο με τη σύζυγό του.

Μιλώντας στο kathimerini.gr, o κ. Τσιάμης τόνισε πως είναι θέμα ωρών να μπουν οι ρωσικές δυνάμεις στο κέντρο της πόλης, σημειώνοντας πως σποραδικά ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί. «Αυτή την ώρα το κέντρο είναι άδειο. Δεν υπάρχει καθόλου κίνηση, κάτι που είναι πολύ σπάνιο για καθημερινή, καθώς κανονικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περνούν από εκεί για να πάνε στις δουλειές τους».

Ο ίδιος και η σύζυγός του πέρασαν το βράδυ στο γραφείο του που βρίσκεται σε υπόγειο στο κέντρο του Κιέβου, για να προστατευτούν από πιθανές εκρήξεις, καθώς όπως είπε το σπίτι του βρίσκεται στον 12 όροφο σε προάστιο έξω από την πόλη.

Την ώρα της επικοινωνίας μας, ο κ. Τσιάμης κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του στο Όμπολον, τον τόπο κατοικίας του, αλλά και το μέρος όπου νωρίτερα διεθνή πρακτορεία ανέφεραν πως ρωσικά τεθωρακισμένα επιχειρούσαν στην περιοχή. «Μίλησα με γείτονες και μου είπαν πως τα πράγματα είναι πιο ήσυχα τώρα. Θα δούμε», ανέφερε.

Όπως είπε, ο φόβος είναι διάχυτος στην ατμόσφαιρα, όχι όμως και ο πανικός. Ο ίδιος δε σκέφτεται να αποχωρήσει ακόμη από την πόλη -εκτός και αν τα πράγματα χειροτερέψουν-, ωστόσο, γνωρίζει αρκετούς που προσπαθούν να φύγουν από το Κίεβο.

«Μέχρι στιγμής δεν έχω δει ρωσικές δυνάμεις, αλλά και από τον ουκρανικό στρατό έχω δει “λίγα πράγματα”, διάσπαρτους στρατιώτες και οχήματα», σημείωσε, ενώ σε ό,τι αφορά τις ουρές που παρατηρήθηκαν σε ΑΤΜ και πρατήρια υγρών καυσίμων, ο κ. Τσιάμης σημείωσε πως χθες ήταν το μεγάλο «μπαμ». «Σήμερα έχουν σπάσει τα πράγματα. Πριν λίγο σταμάτησα σε ένα βενζινάδικο και είχε λίγο αναμονή. Σε σούπερ μάρκετ δεν έχω πάει ακόμη. Θα το επιχειρήσω μετά, αν βρω κάποιο ανοιχτό».

Όσον αφορά τη συνδρομή της ελληνική πρεσβείας, ο κ. Τσιάμης επεσήμανε πως είναι σε συνεχή επικοινωνία «με τα 4-5 άτομα που βρίσκονται ακόμη εδώ».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή