Τζόνσον προς NATO: Το SWIFT να χρησιμοποιηθεί κατά του Πούτιν

Τζόνσον προς NATO: Το SWIFT να χρησιμοποιηθεί κατά του Πούτιν

Ο Τζόνσον παρότρυνε τους ηγέτες του NATO να δράσουν άμεσα μέσω του SWIFT «για να προκαλέσουν το μέγιστο πλήγμα στον πρόεδρο Πούτιν και το καθεστώς του».

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπόρις Τζόνσον παρότρυνε σήμερα τους ηγέτες του ΝΑΤΟ να λάβουν άμεση δράση, χρησιμοποιώντας το διατραπεζικό σύστημα SWIFT προκειμένου να πλήξουν τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και το καθεστώς του, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο Τζόνσον παρότρυνε τους ηγέτες να δράσουν άμεσα μέσω του SWIFT «για να προκαλέσουν το μέγιστο πλήγμα στον πρόεδρο Πούτιν και το καθεστώς του», δήλωσε το γραφείο του.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρινό Λεμέρ, στις δικές του δηλώσεις, τόνισε ότι οι υπουργοί συζήτησαν το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT, το οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο πακέτο κυρώσεων. Ο κ. Λεμέρ τόνισε ότι η Γαλλία στηρίζει την επιλογή αυτή και ότι «παραμένει στο τραπέζι», αλλά ότι υιοθέτησή του απαιτεί την ομόφωνη συναίνεση των κρατών-μελών.

Επιπλέον, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, μιλώντας προ ολίγου, είπε ότι η Γερμανία είναι πλέον κι αυτή ανοιχτή στην επιλογή αυτή. Μάλιστα, στο τρίτο πακέτο αναμένονται και νέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας για την εμπλοκή της στην εισβολή στην Ουκρανία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή