Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία σκληραίνει τη στάση της έναντι της Ρωσίας – Στέλνει όπλα και εξετάζει το SWIFT 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία σκληραίνει τη στάση της έναντι της Ρωσίας – Στέλνει όπλα και εξετάζει το SWIFT 

Την αποστολή αντιαρματικών όπλων στην Ουκρανία ενέκρινε το Βερολίνο, ενώ συναινεί σε «στοχευμένους και λειτουργικούς» περιορισμούς της Ρωσίας από το SWIFT

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποστολή αντιαρματικών όπλων στην Ουκρανία ενέκρινε το Βερολίνο, ενώ συναινεί σε «στοχευμένους και λειτουργικούς» περιορισμούς της Ρωσίας από το SWIFT.

Αντιαρματικά οβιδοβόλα D-30 από το οπλοστάσιο του «Λαϊκού Στρατού» της πρώην Ανατολικής Γερμανίας θα σταλούν στην Ουκρανία μέσω Εσθονίας. Τα όπλα είχαν αρχικά πωληθεί στη Φινλανδία το 1990 και αναμένεται να παραδοθούν «το συντομότερο δυνατό» στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Επιπλέον, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την έγκριση της παράδοσης 400 αντιαρματικών ρουκετοβόλων μέσω Ολλανδίας και 14 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και 10.000 τόνους πυρομαχικών μέσω Πολωνίας. Απευθείας από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα αποσταλούν στην Ουκρανία ακόμη 1.000 αντιαρματικά και 500 πύραυλοι Stinger.

«Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Απειλεί ολόκληρη τη μεταπολεμική τάξη μας. Σε αυτή την κατάσταση, είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί εναντίον του στρατού εισβολής του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ουκρανίας», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με ανάρτησή του στο Twitter, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την αποστολή 400 αντιαρματικών ρουκετοβόλων όπλων (RPG) γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία μέσω Ολλανδίας.

Το Βερολίνο συναινεί σε «στοχευμένους και λειτουργικούς» περιορισμούς της Ρωσίας από το SWIFT

Η Γερμανία συμφώνησε σε «στοχευμένους και λειτουργικούς» περιορισμούς του συστήματος SWIFT για τη Ρωσία, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να περιορίσουμε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT ώστε να πλήξει τα σωστά άτομα, δήλωσαν οι δύο υπουργοί, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Live: Τρίτη ημέρα πολέμου στην Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή