Ουκρανία – Ρωσία: «Θρίλερ» για τις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία

Ουκρανία – Ρωσία: «Θρίλερ» για τις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία

Ρωσικές πηγές διαρρέουν από το πρωί της Κυριακής την ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των Ουκρανών εντός των συνόρων της Λευκορωσίας. Προς το παρόν η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από την ουκρανική πλευρά.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικές πηγές διαρρέουν μέσω δημοσιευμάτων (RIA, TASS) από το πρωί της Κυριακής την ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των Ουκρανών εντός των συνόρων της Λευκορωσίας. Προς το παρόν ωστόσο, η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από την ουκρανική πλευρά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαιώνει ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, χωρίς ωστόσο να έχει προς τα παρόν διασαφηνιστεί εάν πρόκειται να μεταβεί αντιπροσωπεία Ουκρανών στη Λευκορωσία. Οι Ρώσοι πάντως από την πλευρά τους διαμηνύουν ότι δική τους αντιπροσωπεία έχει ήδη μεταβεί στην πόλη Γόμελ της Λευκορωσίας. Το θέμα συζητήθηκε και κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, ενώ ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μπένετ θα μπορούσε ενδεχομένως να λειτουργήσει και ως διαμεσολαβητής.

Σημειώνεται πάντως, πως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε νωρίτερα σήμερα δηλώσει πως η ρωσική πλευρά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις των ουκρανικών εδαφών, ακόμη και κατά τη διάρκεια του όποιου νέου γύρου διαπραγματεύσεων, εάν και όποτε εκείνος ξεκινήσει, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή