Μαριούπολη – Μαρτυρία Ελληνίδας στην «Κ»: «Τρέμουν οι τοίχοι του σπιτιού από τους συνεχείς βομβαρδισμούς»

Μαριούπολη – Μαρτυρία Ελληνίδας στην «Κ»: «Τρέμουν οι τοίχοι του σπιτιού από τους συνεχείς βομβαρδισμούς»

«Ακούμε συνεχώς τις εκρήξεις από τους βομβαρδισμούς στα περίχωρα. Τρέμουν οι τοίχοι του σπιτιού», ανέφερε μιλώντας στο kathimerini.gr η κάτοικος της Μαριούπολης Αθηνά Χατζηνόβα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα από τον εκκωφαντικό ήχο των σειρήνων που προειδοποιούν για βομβαρδισμούς, η Αθηνά Χατζηνόβα, κάτοικος της Μαριούπολης, μιλά στο kathimerini.gr για τη φρίκη του πολέμου στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας.

«Οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, πρέπει να είναι τρελός κάποιος για να βγει έξω τώρα. Μένω στο κέντρο της Μαριούπουλης με την 83χρονη μητέρα μου και ακούμε συνεχώς τις εκρήξεις από τους βομβαρδισμούς στα περίχωρα. Τρέμουν οι τοίχοι του σπιτιού», ανέφερε και πρόσθεσε πως δεν περίμενε αυτή την καταστροφή

Σε ό,τι αφορά τις προμήθειες, η κ. Χατζηνόβα σημείωσε πως από σήμερα δεν έχουν θέρμανση στο σπίτι, ενώ -όπως είπε- φαγητό και νερό αρκούν για μια εβδομάδα. «Είχαμε ψωνίσει αλλά όχι πολλά. Πήγα χθες το μεσημέρι στο σούπερ μάρκετ αλλά τα ράφια ήταν άδεια. Τα μαγαζιά ανοίγουν για λίγο και αδειάζουν».

Την ώρα της επικοινωνίας μας, η κ. Χατζηνόβα περίμενε την μητέρα της που πήγε δίπλα στα φαρμακείο, λίγο πριν επιβληθεί ξανά η απαγόρευση κυκλοφορίας. «Το μόνο που σκέφτομαι είναι “θα γυρίσει, δεν θα γυρίσει;”. Και εγώ ήθελα να πάω να δώσω αίμα, αλλά με αυτά που γίνονται φοβάται κανείς».

Μαριούπολη – Μαρτυρία Ελληνίδας στην «Κ»: «Τρέμουν οι τοίχοι του σπιτιού από τους συνεχείς βομβαρδισμούς»-1

Για την παρουσία του ουκρανικού στρατού στους δρόμους της Μαριούπολης, η Ελληνίδα ομογενής επεσήμανε πως και η αστυνομία και ο στρατός κυκλοφορούν στην περιοχή. «Έχουν στήσει οδοφράγματα με σακιά από άμμο, δεν ξέρω γιατί. Υπάρχουν και άρματα σε κάποια σημεία».

«Νόμιζα πως η Μαριούπολη είχε καλή γραμμή άμυνας, δεν περίμενα πως οι Ρώσοι θα φτάσουν στο σημείο να σπείρουν την καταστροφή, να φτάσουν στο σημείο να βομβαρδίσουν το Κίεβο και άλλες πόλεις», σημείωσε η κ. Χατζηνόβα και κατέληξε με τη φράση «ζούμε έναν εφιάλτη», κάνοντας παράλληλα έκκληση για ειρήνη.

 Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή