Γεωργία: Ο πρωθυπουργός της χώρας κατέθεσε αίτημα ένταξης στην Ε.Ε.

Γεωργία: Ο πρωθυπουργός της χώρας κατέθεσε αίτημα ένταξης στην Ε.Ε.

«Η αίτηση για ένταξη στην ΕΕ είναι ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Γεωργίας», είπε ο Γκαριμπασβίλι

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημο αίτημα για την ένταξη της Γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε ο πρωθυπουργός της χώρας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Ουκρανού προέδρου να ζητήσει «fast-track» ένταξη στην Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια διαγγέλματος, ο Γκαριμπασβίλι ανέφερε πως η Τιφλίδα περιμένει τώρα να λάβει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας από τις Βρυξέλλες.

«Η αίτηση για ένταξη στην ΕΕ είναι ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Γεωργίας», είπε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτό το στάδιο «γυρίζει μια νέα σελίδα στην ιστορία μας και συνεχίζεται η προσπάθεια των προγόνων μας».

«Η Γεωργία είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος», συνέχισε, προσθέτοντας: «Η χώρα μας ανήκε πάντα στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τον πολιτισμένο χώρο σε όλη τη μακρόχρονη ιστορία της».

«Η ιστορία της Γεωργίας, η οποία αποτελεί χώρο αγώνων και μαχών για την ελευθερία, είναι η απόδειξη ότι αυτές οι αξίες ορίζονται ως αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς του κάθες Γεωργιανού».

«Από τότε που κέρδισε την ανεξαρτησία της, η χώρα μας προοδεύει σταθερά. Σήμερα η Γεωργία είναι πιο κοντά στην ΕΕ όσο ποτέ άλλοτε», πρόσθεσε.

Γεωργία: Ο πρωθυπουργός της χώρας κατέθεσε αίτημα ένταξης στην Ε.Ε.-1

 Ειδήσεις σήμερα

Live – Πόλεμος στην Ουκρανία: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή