Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος Μακρόν προτίθεται να συνεχίσει τις επαφές του με τον πρόεδρο Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος Μακρόν προτίθεται να συνεχίσει τις επαφές του με τον πρόεδρο Πούτιν

Διπλωματικές πηγές επεσήμαναν πως παρά το γεγονός ότι στην παρούσα φάση ο πρόεδρος Πούτιν δεν δείχνει διατεθειμένος να διακόψει τις πολεμικές επιχειρήσεις, η Γαλλία θα συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προτίθεται να συνεχίσει τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχοντας ως βασικό στόχο την μεγαλύτερη δυνατή προστασία του άμαχου πληθυσμού καθώς και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Αυτό ανέφεραν διπλωματικές πηγές των Ηλυσίων Πεδίων σήμερα στο Παρίσι, επισημαίνοντας πως παρά το γεγονός ότι στην παρούσα φάση ο πρόεδρος Πούτιν δεν δείχνει διατεθειμένος να διακόψει τις πολεμικές επιχειρήσεις, η Γαλλία θα συνεχίσει τις διπλωματικές της προσπάθειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμά ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι επαφές του με τον Πούτιν ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, τον τελευταίο μήνα ο Μακρόν και ο Πούτιν έχουν συνομιλήσει εννέα φορές.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή