Κορωνοϊός: Ημέρα ελευθερίας στη Γαλλία η 14η Μαρτίου

Κορωνοϊός: Ημέρα ελευθερίας στη Γαλλία η 14η Μαρτίου

Αντίο στα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πουν οι Γάλλοι στις 14 Μαρτίου, καθώς από εκείνη την ημέρα αίρεται η υποχρέωση επίδειξής τους για την είσοδο σε διάφορους χώρους.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Αντίο στα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πουν οι Γάλλοι στις 14 Μαρτίου, καθώς από εκείνη την ημέρα αίρεται η υποχρέωση επίδειξής τους για την είσοδο σε διάφορους χώρους. Την άρση του μέτρου ανακοίνωσε χθες, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ. Ειδικότερα, ο Καστέξ εξήγησε ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας εμφανίζει διαρκή βελτίωση, καθιστώντας ευκολότερη την επιστροφή στην κανονικότητα. Μαζί με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία παραμένουν απαραίτητα για όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, οι Γάλλοι θα πετάξουν και τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους. Η χρήση τους παραμένει υποχρεωτική μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παρά την πλήρη χαλάρωση των μέτρων κατά της COVID-19, απαραίτητο βήμα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών τον ερχόμενο μήνα, οι υγειονομικοί φορείς της χώρας παραμένουν σε επιφυλακή προκειμένου να επισημάνουν άμεσα κάποια πιθανώς ανησυχητική εξέλιξη.

Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και στη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για τους Γάλλους.

Πριν από μερικές ημέρες, μία μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Εθνική Αρχή Υγείας της Γαλλίας (Santé Publique France) αναφέρει ότι επιβεβαιώθηκαν δέκα κρούσματα της υβριδικής μετάλλαξης «Deltacron», που συνδυάζει χαρακτηριστικά των μεταλλάξεων «Δέλτα» και «Ομικρον», ενώ διερευνώνται άλλα δώδεκα κρούσματα τα οποία θεωρούνται ύποπτα. Οπως αναφέρεται στη μελέτη, η διασπορά της υβριδικής μετάλλαξης «Deltacron» παρακολουθείται με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί συνιστά ένα γιγαντιαίο εξελικτικό άλμα του κορωνοϊού και επί του παρόντος δεν είναι δυνατόν να υπολογιστούν οι συνέπειές της και κυρίως πώς θα επηρεάσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Κρούσματα της «Deltacron» έχουν εντοπιστεί στη Δανία, στην Ολλανδία και στη Βρετανία.

Σε καθολική άρση των περιοριστικών μέτρων προχωράει και η Ουγγαρία. Από τη Δευτέρα δεν θα είναι αναγκαία η χρήση μάσκας, παρά μόνον σε συνθήκες συνωστισμού και σε μονάδες υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή