Πακιστάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί από έκρηξη σε τέμενος

Πακιστάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί από έκρηξη σε τέμενος

Πιστεύεται ότι οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση που σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος της Πέσαουαρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 56 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Lady Reading της Πέσαουαρ, Μουχάμαντ Ασίμ Χαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έκρηξη μέσα σε τέμενος της Πέσαουαρ, που πιστεύεται ότι οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας, στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 30.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι τραυματίες διακομίζονται στο νοσοκομείο. Διερευνούμε το είδος της έκρηξης, αλλά φαίνεται ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας», είχε δηλώσει στο Reuters ο αξιωματικός της αστυνομίας Μοχάμαντ Σάτζαντ Χαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή