Τσαβούσογλου: Επιδεινώνεται η κατάσταση στην Ουκρανία – Η Τουρκία θα διατηρήσει ανοιχτό τον εναέριο χώρο της

Τσαβούσογλου: Επιδεινώνεται η κατάσταση στην Ουκρανία – Η Τουρκία θα διατηρήσει ανοιχτό τον εναέριο χώρο της

Για επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία έκανε λόγο ο Τσαβούσογλου, μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να επιτραπεί να κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Τσαβούσογλου ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία θα διατηρήσει ανοιχτό τον εναέριο χώρο της.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Τουρκία και η Ρωσία βρίσκονται σε επαφή σε στρατιωτικό επίπεδο για να διασφαλίσουν ότι τα τουρκικά σκάφη θα μπορούσαν να επιστρέψουν με ασφάλεια από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Τέλος, επεσήμανε ότι θα ήθελε να προσκαλέσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας σε ένα φόρουμ διπλωματίας στη νότια Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα μπορέσουν να παραστούν.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live όλες οι εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή