Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελβετία διευρύνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελβετία διευρύνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευση συναλλαγών με τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διευρύνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε μια απόκλιση από την παραδοσιακή της ουδετερότητα, η Ελβετία υιοθέτησε τη Δευτέρα μια σειρά από κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) σε Ρώσους ολιγάρχες και εταιρείες.

Σήμερα, η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευση συναλλαγών με τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα και την υιοθέτηση του περιορισμού των ρωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT.

Παράλληλα, μπήκε «στοπ» σε σειρά εξαγωγών προς τη Ρωσία. Το μπλόκο στοχεύει, μεταξύ άλλων, αγαθά που «θα μπορούσαν να συμβάλουν στη στρατιωτική και τεχνολογική βελτίωση της Ρωσίας ή στην ανάπτυξη του τομέα άμυνας και ασφάλειας».

Η Ελβετία δήλωσε ότι η εφαρμογή των νέων κυρώσεων παραμένει συμβατή με την ουδετερότητά της, προσθέτοντας ότι έχει παράσχει εξαιρέσεις για να διασφαλίσει ότι οι κυρώσεις δεν παρεμποδίζουν τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live όλες οι εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή