Μπλίνκεν: Επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με Πολωνία για αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία

Μπλίνκεν: Επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με Πολωνία για αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «εργάζονται ενεργά» για μια συμφωνία με την Πολωνία, με αντικείμενο την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «εργάζονται ενεργά» για μια συμφωνία με την Πολωνία, με αντικείμενο την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μολδαβία.

«Εξετάζουμε ενεργά το ζήτημα των αεροπλάνων που μπορεί να παρέχει η Πολωνία στην Ουκρανία και εξετάζουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εάν η Πολωνία αποφασίσει να προμηθεύσει αυτά τα αεροπλάνα» δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για χρονοδιάγραμμα, αλλά μπορώ απλώς να πω ότι το εξετάζουμε πολύ ενεργά», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά τους, οι Financial Times ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ εργάζονται από κοινού με την Πολωνία επί μίας συμφωνίας που προβλέπει την παροχή στην Ουκρανία πολωνικών μαχητικών αεροσκαφών.

Η συμφωνία, κατά το δημοσίευμα, προβλέπει να παραλάβει η Ουκρανία πολεμικά αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής από την Πολωνία και εκείνη με τη σειρά της να λάβει F-16 από τις ΗΠΑ.

Μαριούπολη: Νέα επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι θα ξεκινήσει σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη.

Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10:00 ως τις 21:00, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ρωσία: Καταστράφηκε η αεροπορική βάση Σταροκοστιαντίνιβ – Ουκρανικές αρχές: 11.000 νεκροί Ρώσοι στρατιώτες

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έπληξε και κατέστρεψε την αεροπορική, στρατιωτική βάση Σταροκοστιαντίνιβ στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας μεγάλου βεληνεκούς και υψηλής ακρίβειας όπλα.

Από την πλευρά του, το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 11.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη χώρα από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από Financial Times, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Live – Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλες οι εξελίξεις από την 11η ημέρα της ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή