Βούλγαρος πρωθυπουργός: Η επικοινωνία με τη ρωσική πρεσβεία μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Βούλγαρος πρωθυπουργός: Η επικοινωνία με τη ρωσική πρεσβεία μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

«Κάλεσα την πρέσβειρα της Ρωσίας και της ζήτησα να τηρεί τους κανόνες της διπλωματικής επικοινωνίας και να σταματήσει να χρησιμοποιεί προσβλητική γλώσσα προς τα θεσμικά όργανα της Βουλγαρίας», δήλωσε ο Κίριλ Πέτκοφ.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης

«Κάλεσα την πρέσβειρα της Ρωσίας και της ζήτησα να τηρεί τους κανόνες της διπλωματικής επικοινωνίας και να σταματήσει να χρησιμοποιεί προσβλητική γλώσσα προς τα θεσμικά όργανα της Βουλγαρίας. Σήμερα έλαβα την απολογία της πρέσβειρας Ελεονώρας Μιτροφάνοβα και με διαβεβαίωσε ότι η πρεσβεία δεν θα αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κίριλ Πέτκοφ.

Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία ανακοίνωσε την Τετάρτη την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών για κατασκοπεία και τους έδωσε διορία 48 ώρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα. «Δύο Ρώσοι διπλωμάτες κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα, αφότου λάβαμε επιστολή από τον γενικό εισαγγελέα», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Τεοντόρα Γκέντσοφσκα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ένας από τους διπλωμάτες έχει λάβει από το 2016 απόρρητες πληροφορίες από Βούλγαρο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, στον οποίο απαγγέλθηκε κατηγορία.

Από το 2019, η Βουλγαρία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει απελάσει ως ύποπτους για κατασκοπεία οκτώ Ρώσους διπλωμάτες.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live – Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλες οι εξελίξεις από την 11η ημέρα της ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr