Πούτιν: Μόνο «επαγγελματίες στρατιώτες» θα σταλούν στην Ουκρανία

Πούτιν: Μόνο «επαγγελματίες στρατιώτες» θα σταλούν στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε απόψε ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει μόνο «επαγγελματίες στρατιώτες» στην επιχείρηση που διεξάγει στην Ουκρανία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε απόψε ότι δεν θα στείλει νεοσύλλεκτους ή εφέδρους να πολεμήσουν στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας ότι στον πόλεμο συμμετέχουν «επαγγελματίες» στρατιώτες οι οποίοι υλοποιούν «τους καθορισμένους στόχους».

«Θέλω να υπογραμμίσω το γεγονός ότι οι νεοσύλλεκτοι δεν συμμετέχουν και δεν θα συμμετάσχουν στις μάχες. Δεν θα υπάρξει επίσης επιστράτευση των εφέδρων» είπε ο Πούτιν σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου, της διεθνούς ημέρας για τα δικαιώματα των γυναικών.

«Οι καθορισμένοι στόχοι υλοποιούνται μόνο από επαγγελματίες στρατιώτες. Είμαι βέβαιος ότι εξασφαλίζουν με αποτελεσματικό τρόπο την ασφάλεια και την ειρήνη του ρωσικού λαού», πρόσθεσε.

Κατάπαυση πυρός για απομάκρυνση αμάχων

Νωρίτερα, η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός σε πολλές ουκρανικές πόλεις, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 9 το πρωί αύριο Τρίτη (ώρα Ελλάδας) ώστε να καταστεί εφικτή η απομάκρυνση των αμάχων μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία ανακοινώνει κατάπαυση του πυρός από τις 10.00 (ώρα Μόσχας) της 8ης Μαρτίου» ώστε να φύγουν οι άμαχοι από το Κίεβο αλλά και από τις πόλεις Σούμι, Χαρκίβ, Τσερνίχιφ και Μαριούπολη, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. Την ανακοίνωση επικαλούνται πολλά ρωσικά ΜΜΕ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις από τη 12η ημέρα της ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή