Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός και δεύτερος κορυφαίος Ρώσος στρατηγός, σύμφωνα με το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός και δεύτερος κορυφαίος Ρώσος στρατηγός, σύμφωνα με το Κίεβο

Σύμφωνα με τo ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, ο Γερασίμοβ σκοτώθηκε μαζί με άλλους Ρώσους αξιωματικούς σε μάχη έξω από το Χάρκοβο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός είναι σύμφωνα με αναφορές του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας ο Ρώσος υποστράτηγος Βιτάλι Γερασίμοβ, υποδιοικητής της 41ης Ρωσικής Στρατιά.

Σύμφωνα με το Κίεβο, ο Γερασίμοβ σκοτώθηκε μαζί με άλλους Ρώσους αξιωματικούς σε μάχη έξω από το Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία.

Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει την είδηση, αλλά εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι ο δεύτερος ανώτατος αξιωματικός που χάνει τη ζωή τους κατά τη ρωσική εισβολή. Την Παρασκευή είχε γίνει γνωστό πως σκοτώθηκε ο Ρώσος υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι, κατά τη διάρκεια σφοδρών μαχών στην Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ και Ουκρανούς αξιωματούχους.

Η ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι ο υποστράτηγος Γερασίμοβ ήταν βετεράνος του δεύτερου πολέμου στην Τσετσενία το 1999-2000, της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας στη Συρία και της προσάρτησης της Κριμαίας το 2014.

Οι ουκρανικές αρχές, βασίζονται σε υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ Ρώσων αξιωματούχων ασφαλείας, η οποία δεν έχει επαληθευτεί. Στην πρώτη συνομιλία, οι υπεύθυνοι καταγγέλλουν ότι έχουν χαθεί ασφαλείς γραμμές επικοινωνίας και χαρακτηρίζουν την κατάσταση «πολύ σφιχτή» και στο δεύτερο ηχητικό, ένας άλλος αξιωματούχος αναφέρει ότι ο Γερασίμοβ σκοτώθηκε και δίνει πολλά άλλα ονόματα τραυματιών.

Mε πληροφορίες από BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία – 13η μέρα εισβολής: Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή