Γερμανική κυβέρνηση: Ο Κινέζος πρόεδρος υποστηρίζει τις προσπάθειες για διπλωματική λύση στην Ουκρανία

Γερμανική κυβέρνηση: Ο Κινέζος πρόεδρος υποστηρίζει τις προσπάθειες για διπλωματική λύση στην Ουκρανία

Ο Όλαφ Σολτς, ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν να υποστηρίξουν συνομιλίες που αποσκοπούν σε μια διπλωματική λύση στην ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν σήμερα να υποστηρίξουν συνομιλίες που αποσκοπούν σε μια διπλωματική λύση στην ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Ο καγκελάριος Σολτς, ο πρόεδρος Μακρόν και ο πρόεδρος Σι συμφώνησαν να υποστηρίξουν πλήρως συνομιλίες που αποσκοπούν σε μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση», αναφέρεται στη δήλωση του εκπροσώπου μετά τη βιντεοδιάσκεψη που είχαν οι τρεις άνδρες.

«Οι τρεις αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων τάχθηκαν υπέρ της ανθρωπιστικής αρωγής και πρόσβασης στις περιοχές των συγκρούσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών θα διεξαγάγουν στενές διαβουλεύσεις προκειμένου να συντονίσουν περαιτέρω προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία – 13η μέρα εισβολής: Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή