Ζελένσκι: Θερμό χειροκρότημα από τους Βρετανούς βουλευτές στον Ουκρανό πρόεδρο

Ζελένσκι: Θερμό χειροκρότημα από τους Βρετανούς βουλευτές στον Ουκρανό πρόεδρο

Με ένα θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκαν τον Ουκρανό πρωθυπουργό, οι Βρετανοί βουλευτές. «Δεν θα σταματήσουμε, δεν θα χάσουμε. Θα συνεχίσουμε τη μάχη με κάθε κόστος. Θα πολεμήσουμε στα δάση, στις πόλεις, στους δρόμους, στις όχθες των ποταμών», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκαν τον Ουκρανό πρωθυπουργό, οι Βρετανοί βουλευτές. Στην έναρξη της ομιλίας του, ο Β. Ζελένσκι αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία τις τελευταίες 13 ημέρες, από την έναρξη της εισβολής και μετά.

Παρουσιάζοντας συνοπτικά τα γεγονότα ανά ημέρα, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο η χώρα του αντιδρά και τόνισε πως η Ρωσία διαπράττει βαρβαρότητες.

«Δεν θέλουμε να χάσουμε τη χώρα μας», είπε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «δεν έχουμε βασανίσει τους αιχμάλωτους πολέμους».

«Το ερώτημα για εμάς είναι να είμαστε ή να μην είμαστε», είπε, παραθέτοντας τον Άμλετ του Σαίξπηρ.

Στη συνέχεια, απηχώντας μια ομιλία του Ουίνστον Τσόρτσιλ εν καιρώ πολέμου, είπε: Τώρα μπορώ να σας δώσω μία βέβαιη απάντηση. Ναι. Δεν θα σταματήσουμε, δεν θα χάσουμε. Θα συνεχίσουμε τη μάχη με κάθε κόστος. Θα πολεμήσουμε στα δάση, στις πόλεις, στους δρόμους, στις όχθες των ποταμών.

«Θέλουμε τη βοήθεια του πολιτισμένου κόσμου, σας ευχαριστούμε θερμά για όση βοήθεια μας έχετε προσέξει», τόνισε και ζήτησε να αυξηθούν οι πιέσεις προς τη Ρωσία.

Τέλος, επεσήμανε ότι «η Ουκρανία δεν επιμένει πλέον να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία – 13η μέρα εισβολής: Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή