Πόλεμος στην Ουκρανία – ΗΠΑ: Ανησυχία ότι η Ρωσία θα καταλάβει εργαστήρια έρευνας για «βιολογικά» όπλα

Πόλεμος στην Ουκρανία – ΗΠΑ: Ανησυχία ότι η Ρωσία θα καταλάβει εργαστήρια έρευνας για «βιολογικά» όπλα

«Η Ουκρανία διαθέτει εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας, και είμαστε πράγματι ανήσυχοι αυτό το διάστημα για την πιθανότητα οι ρωσικές δυνάμεις να αποπειραθούν να τις καταλάβουν», είπε η τρίτη τη τάξει της αμερικανικής διπλωματίας, Βικτόρια Νούλαντ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέφρασε χθες Τρίτη την «ανησυχία» ότι οι ρωσικές δυνάμεις ίσως προσπαθήσουν να «καταλάβουν» δομές έρευνας για «βιολογικά» όπλα στην Ουκρανία.

«Η Ουκρανία διαθέτει εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας, και είμαστε πράγματι ανήσυχοι αυτό το διάστημα για την πιθανότητα οι ρωσικές δυνάμεις να αποπειραθούν να τις καταλάβουν», είπε η τρίτη τη τάξει της αμερικανικής διπλωματίας, Βικτόρια Νούλαντ, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης.

«Συνεργαζόμαστε κατά συνέπεια με τους Ουκρανούς για τους τρόπους να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τα υλικά που συνδέονται με αυτή την έρευνα να πέσουν στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων», πρόσθεσε.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο τόνισε ότι η «ρωσική προπαγάνδα» μιλά περί υποτιθέμενου ουκρανικού «σχεδίου» να χρησιμοποιηθούν «βιολογικά όπλα στη χώρα σε συντονισμό με το NATO».

«Αν σημειωνόταν περιστατικό ή επίθεση με βιολογικό ή χημικό όπλο στην Ουκρανία, θα ήταν 100% καθαρό για εσάς πως δράστες ήταν οι Ρώσοι;» ρώτησε ο γερουσιαστής την αξιωματούχο.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου», και «αυτή είναι κλασική ρωσική τεχνική, να κατηγορούν άλλους για αυτό που έχουν σκοπό να κάνουν οι ίδιοι», τού απάντησε η Βικτόρια Νούλαντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή