Κορωνοϊός: Η Αυστρία «παγώνει» την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Κορωνοϊός: Η Αυστρία «παγώνει» την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Η Αυστρία αναστέλλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της COVID-19, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας και Συνταγματικών Υποθέσεων, έξι ημέρες πριν την έναρξη επιβολής προστίμων

51" χρόνος ανάγνωσης

Η Αυστρία αναστέλλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της COVID-19, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας και Συνταγματικών Υποθέσεων, έξι ημέρες πριν την έναρξη επιβολής προστίμων.

Ο υπουργός Υγείας Γιοχάνες Ράουχ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι εντός τριών μηνών θα υπάρξει άλλη αξιολόγηση των σημείων του μέτρου αυτού που αφορούν τη δημόσια υγεία και τους συνταγματικούς νόμους.

Ο ίδιος και η υπουργός για Συνταγματικές Υποθέσεις Καρολίν Εντστάντλερ ανέφεραν ότι το μέτρο μπορεί να επανέλθει εάν κριθεί απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία στις αρχές Φεβρουαρίου έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους ενηλίκους.

Βάσει της νομοθεσίας, οι έλεγχοι δεν θα ξεκινούσαν πριν από τα μέσα Μαρτίου. Τότε θα μπορούσαν να επιβληθούν πρόστιμα από 600 έως 3.600 ευρώ, τα οποία θα αίρονταν αν ο παραβάτης εμβολιαζόταν.

Με πληροφορίες από REUTERS, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 14η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr