Σολτς: Η Γερμανία σίγουρα δεν θα στείλει πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

Σολτς: Η Γερμανία σίγουρα δεν θα στείλει πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

Την ελπίδα να βρεθεί λύση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας μέσω της διπλωματικής οδού εξέφρασε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ότι δεν έχει νόημα μια στρατιωτική λύση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα να βρεθεί λύση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας μέσω της διπλωματικής οδού εξέφρασε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ότι δεν έχει νόημα μια στρατιωτική λύση.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, ο κ. Σολτς ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία σίγουρα δεν θα στείλει πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία.

«Έχουμε παράσχει όλα τα είδη αμυντικού υλικού και έχουμε στείλει όπλα για τα οποία σας είπαμε, αλλά είναι αλήθεια ότι πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τι κάνουμε συγκεκριμένα, και σίγουρα τα πολεμικά αεροσκάφη δεν βρίσκονται σε αυτό το πλαίσιο», είπε ο κ. Σολτς.

Ανέφερε επιπλέον ότι η Γερμανία χρειάζεται να διαφοροποιήσει τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία και ότι η χώρα του συνεργάζεται με τον Καναδά πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Πολωνός Πρωθυπουργός: Απόφαση του NATO η αποστολή μαχητικών

«Οποιαδήποτε απόφαση να παραχωρηθούν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία πρέπει να ληφθεί από κοινού από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ», δήλωσε στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Βιέννη.

Η Βρετανία εξετάζει την προσφορά αντιαεροπορικών πυραύλων στην Ουκρανία

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει την προσφορά αντιαεροπορικών πυραύλων από την εταιρεία Thales στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αμυνθεί στη ρωσική εισβολή, ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία αυτή εμπίπτει στον ορισμό των αμυντικών όπλων.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 14η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή