Ρωσία – αντιπολεμικές διαδηλώσεις: Πάνω από 13.000 συλλήψεις σε 150 πόλεις (χάρτης)

Ρωσία – αντιπολεμικές διαδηλώσεις: Πάνω από 13.000 συλλήψεις σε 150 πόλεις (χάρτης)

Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι υπολογίζεται πως έχουν συλληφθεί σε συνολικά πάνω από 150 πόλεις της Ρωσίας τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες, επειδή τόλμησαν να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι υπολογίζεται πως έχουν συλληφθεί σε συνολικά περισσότερες από 150 πόλεις της Ρωσίας τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες, επειδή τόλμησαν να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, όπως προκύπτει μέσα από τα στοιχεία ρωσικών μη-κυβερνητικών οργανώσεων (OVD-Info) τα οποία επικαλούνται οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Ρωσία – αντιπολεμικές διαδηλώσεις: Πάνω από 13.000 συλλήψεις σε 150 πόλεις (χάρτης)-1
Πηγή: OVD-Info, The New York Times

Μόνο στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα περίπου 11.000 συλλήψεις (πάνω από 6.300 στη Μόσχα και πάνω από 4.140 στην Αγία Πετρούπολη).

Αυτό που αποτυπώνεται στον σχετικό χάρτη, και εντυπωσιάζει, είναι ωστόσο και το πλήθος των συνολικά πάνω από 150 ρωσικών πόλεων στις οποίες σημειώθηκαν αντιπολεμικές διαμαρτυρίες καθώς και το γεωγραφικό εύρος αυτών, καθώς είχαμε διαδηλώσεις από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ στα δυτικά έως το Βλαδιβοστόκ και το Πετροπαβλόσκ στα ανατολικά.

Ρωσία – αντιπολεμικές διαδηλώσεις: Πάνω από 13.000 συλλήψεις σε 150 πόλεις (χάρτης)-2
(AP Photo/Dmitri Lovetsky)

Σημειωτέων πως εν τω μεταξύ ο Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε σε εφαρμογή νόμο βάσει του οποίου όποιος συλληφθεί στη Ρωσία να διαδίδει «ψευδείς πληροφορίες» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κινδυνεύει με έως και 15 χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: the New York Times

⇒ Ειδήσεις σήμερα

LIVE – Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 14η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή