Πούτιν: Η Ρωσία θα βγει ισχυρότερη και πιο κυρίαρχη

Πούτιν: Η Ρωσία θα βγει ισχυρότερη και πιο κυρίαρχη

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία είναι παράνομες

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία τηρεί τις δεσμεύσεις της σε σχέση με τις ενεργειακές προμήθειες δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να διακόψουν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία είναι παράνομες και πως οι δυτικές κυβερνήσεις εξαπατούν τους λαούς τους. Η Ρωσία μπορεί να επιλύσει ήρεμα τα προβλήματα της. «Oι κυρώσεις της Δύσης δημιουργούν κάποια προβλήματα και δυσκολίες, αλλά θα τα ξεπεράσουμε», τόνισε.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν περαιτέρω εάν τα δυτικά έθνη εντείνουν την οικονομική πίεση στη Ρωσία και επεσήμανε πως «η Δύση απατά τους δικούς της πληθυσμούς», ενώ η Ρωσία κερδίζει «αυξημένη ανεξαρτησία και κυριαρχία».

Αναφερόμενος στο ενεργειακό εμπάργκο από τις ΗΠΑ, είπε: «Η Δύση προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στη Ρωσία για τα δικά της σφάλματα».
«Ο πληθωρισμός ανεβαίνει», πρόσθεσε.

«Η Ρωσία εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της για την παροχή ενεργειακών πόρων στην Ευρώπη», τόνισε κάνοντας λόγο για «ασφαλείς χώρες».
«Έχουμε καλή δυνατότητα για εξαγωγές στη γεωργία και ο σχεδιασμός της συγκομιδής μας πάει καλά», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, είπε ότι η Ρωσία έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τις εκροές κεφαλαίων και ότι η χώρα θα εξυπηρετεί τα εξωτερικά της δάνεια σε ρούβλια.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από τη 15η μέρα ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή