Λαβρόφ: Το μαιευτήριο στη Μαριούπολη είχε καταληφθεί από το τάγμα Αζόφ

Λαβρόφ: Το μαιευτήριο στη Μαριούπολη είχε καταληφθεί από το τάγμα Αζόφ

Το επιχείρημα της Μόσχας ότι το μαιευτήριο στη Μαριούπολη «είχε καταληφθεί από το ριζοσπαστικό τάγμα Αζόφ», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επιχείρημα της Μόσχας ότι το μαιευτήριο στη Μαριούπολη της Ουκρανίας «είχε καταληφθεί από το ριζοσπαστικό τάγμα Αζόφ, έχοντας γίνει η βάση του», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ότι «όλες οι έγκυοι και το προσωπικό εκδιώχθηκαν απ’ εκεί».

Σε δηλώσεις του από την Αττάλεια της Τουρκίας, οι οποίες αναδημοσιεύονται από τη ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, ο κ. Λαβρόφ ανέφερε ότι «παρουσιάσαμε αυτά τα στοιχεία πριν από τρεις μέρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τα συμπεράσματα δικά σας».

Ο κ. Λαβρόφ επέμεινε ότι «η Ρωσία μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να επιλύσει το ζήτημα της ασφάλειας μέσω της διπλωματίας» και επανέλαβε ότι «θέλουμε η Ουκρανία να είναι ουδέτερη, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία μαζί με εγγυήσεις ασφάλειας για τις ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία».

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, «η Δύση θέλει από την Ουκρανία μόνο ένα πράγμα – να καταπολεμεί οτιδήποτε ρωσικό». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η Ρωσία δεν χρησιμοποίησε ποτέ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ως όπλο» και επεσήμανε ότι «η Ρωσία δεν θα παρακαλά τη Δύση να αγοράζει το πετρέλαιο και το αέριό μας, έχουμε άλλες αγορές».

Τέλος, τόνισε ότι «οι προμήθειες φορητών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων στην Ουκρανία δημιουργούν απειλές για την πολιτική αεροπορία, δεν είναι σαφές πού θα βρεθούν οι πύραυλοι στη συνέχεια».

Υπενθυμίζεται ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε το νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη χθες Τετάρτη. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι ανέφερε ότι τρία άτομα, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκε κατά τη ρωσική επιδρομή.

Ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι «ο βομβαρδισμός του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη από τη Ρωσία είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου».

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από τη 15η μέρα ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή