Κορωνοϊός – Μπουρλά: Απαραίτητη η τέταρτη δόση εμβολίου

Κορωνοϊός – Μπουρλά: Απαραίτητη η τέταρτη δόση εμβολίου

Σύμφωνα με τον Μπουρλά, οι ενισχυτικές δόσεις κατά της Covid είναι πιθανό να χορηγούνται ετησίως, όπως και το εμβόλιο της γρίπης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 θα είναι απαραίτητη προκειμένου να παραμείνουν διαχειρίσιμα τα επίπεδα νοσηλειών και ήπιων μολύνσεων, δήλωσε χθες ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS. 

Σύμφωνα με τον Μπουρλά, οι ενισχυτικές δόσεις κατά της Covid είναι πιθανό να χορηγούνται ετησίως, όπως και το εμβόλιο της γρίπης.

«Έρχονται νέες παραλλαγές και η Όμικρον ήταν η πρώτη που κατάφερε να διαφύγει με αποτελεσματικό τρόπο την ανοσιακή προστασία που προσφέρουμε», δήλωσε ο Μπουρλά, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «ξέρουμε πως η διάρκεια της προστασίας [του εμβολίου] δεν διαρκεί πάρα πολύ».

«Αυτό που προσπαθούμε λοιπόν να κάνουμε, και αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε εντατικά πάνω σε αυτό, είναι να παρασκευάσουμε όχι μόνο ένα εμβόλιο που να προστατεύει ενάντια σε όλες τις παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά και κάτι που να μπορεί να [μας] προστατεύει τουλάχιστον για έναν χρόνο», δήλωσε ο Μπουρλά.

Ο Μπουρλά επισήμανε ότι η προστασία από την τρίτη δόση είναι «αρκετά καλή» σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες και τους θανάτους αλλά λιγότερο αποτελεσματικά ενάντια στη μόλυνση από τον ιό, σημειώνοντας ότι «δεν διαρκεί πάρα πολύ».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή