Πόλεμος στην Ουκρανία – Κρεμλίνο: Καμία συζήτηση για συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν

Πόλεμος στην Ουκρανία – Κρεμλίνο: Καμία συζήτηση για συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν προκαταρκτικές συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να ταξιδέψει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν διεξάγονται συζητήσεις για το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τη Δευτέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είχε δηλώσεις στις 22 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ότι μια σύνοδος κορυφής ΗΠΑ – Ρωσίας «σίγουρα δεν είναι στα σχέδια» και ότι απαιτείται αποκλιμάκωση της έντασης πριν από οποιαδήποτε τέτοια συνάντηση.

Σχέδια για επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν προκαταρκτικές συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να ταξιδέψει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη το επόμενο χρονικό διάστημα, εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN.

Το ταξίδι του κ. Μπάιντεν σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί έπειτα από τις επισκέψεις υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων σε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει οριστικοποιηθεί το ταξίδι του κ. Μπάιντεν, ούτε και υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις, επισημαίνει το CNN.

Μπάιντεν: Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακαλέσουν το καθεστώς των «μόνιμων κανονικών εμπορικών σχέσεων» της Ρωσίας για να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η απόφαση αυτή, για την οποία ο κ. Μπάιντεν είπε ότι ελήφθη σε συντονισμό με τους συμμάχους των ΗΠΑ, θα ανοίξει το δρόμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβάλουν δασμούς σε ένα ευρύ φάσμα ρωσικών αγαθών, αυξάνοντας την πίεση στη Ρωσική οικονομία που βρίσκεται στο χείλος της βαθιάς ύφεσης.

«Θα διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα έχει τον εξοπλισμό για να αμυνθεί και οι πολίτες της τα εφόδια για να αντέξουν», είπε ο κ. Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας ότι «θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα εδάφους του ΝΑΤΟ». «Θα κάνουμε το παν για να μην πάμε σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο», υπογράμμισε.

«Δεν θα αφήσουμε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να γίνουν αυτοκράτορες να αποφασίσουν τη μοίρα του κόσμου» τόνισε και κατέληξε: «Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα».

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

Ειδήσεις σήμερα

Live: Ολες οι εξελίξεις από τον πόλεμο της Ουκρανίας – 19η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή