ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον για τον «serial killer» των αστέγων

ΗΠΑ: Ανθρωποκυνηγητό σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον για τον «serial killer» των αστέγων

Οι δήμαρχοι της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον ζήτησαν από τους άστεγους που ζουν σε αυτές τις πόλεις να αναζητήσουν καταφύγιο σε κέντρα υποδοχής μέχρις ότου να συλληφθεί ο δράστης των επιθέσεων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον για τον εντοπισμό ενός άνδρα που φέρεται να διέπραξε σειρά επιθέσεων εναντίον αστέγων, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο και τραυματίζοντας άλλους τρεις.

«Ένας αδυσώπητος δολοφόνος είναι ελεύθερος, αλλά θα τον σταματήσουμε και θα τον βάλουμε στη φυλακή», δήλωσαν οι δήμαρχοι των δύο αμερικανικών πόλεων σε κοινή τους ανακοίνωση. «Είναι επείγον: δεν πρέπει να τραυματίσει ή να σκοτώσει κάποιον άλλο», πρόσθεσαν ο Έρικ Άνταμς, δήμαρχος της Νέας Υόρκης, και η Μιούριελ Μπόουζερ, δήμαρχος της Ουάσιγκτον, που συμμετείχαν χθες σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου.

Από κοινού ζήτησαν από τους άστεγους που ζουν σε αυτές τις πόλεις να αναζητήσουν καταφύγιο σε κέντρα υποδοχής μέχρις ότου να συλληφθεί ο δράστης των επιθέσεων.

Οι δύο δήμαρχοι έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου, ενός άνδρα με γενειάδα, αδύνατου και μάλλον νέου, με το κεφάλι ξυρισμένο και υποσχέθηκαν να προσφέρουν έως και 70.000 δολάρια αμοιβή για κάθε πληροφορία που θα βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Αυτός ο άνδρας, σύμφωνα με τις αρχές, ευθύνεται για τουλάχιστον πέντε επιθέσεις που διαπράχθηκαν «εν ψυχρώ» με «τον ίδιο τρόπο» εναντίον ανδρών που κοιμόντουσαν στον δρόμο. Για να βεβαιωθούν ότι δεν θα υπάρξουν άλλα θύματα, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα, διευκρίνισε η επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Κίτσαντ Σίγουελ.

Οι άστεγοι «ήδη δίνουν καθημερινά μάχη για την επιβίωσή τους», τόνισε, δεσμευόμενη να συλληφθεί «γρήγορα» ο δράστης.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή