Μαρίνα Οβσιανίκοβα: «Φοβάμαι για την ασφάλειά μου»

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: «Φοβάμαι για την ασφάλειά μου»

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα, η θαρραλέα Ρωσίδα δημοσιογράφος που εισέβαλε σε ρωσικό τηλεοπτικό στούντιο καταγγέλλοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία, φοβάται για την προσωπική της ασφάλεια.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα, η θαρραλέα Ρωσίδα δημοσιογράφος που εισέβαλε σε ρωσικό τηλεοπτικό στούντιο καταγγέλλοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία, φοβάται για την προσωπική της ασφάλεια. Αυτό δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ενέργειά της θα ανοίξει τα μάτια των Ρώσων στην επαίσχυντη προπαγάνδα που υφίστανται.

«Να μην πάει χαμένη η θυσία μου», λέει η Μαρίνα Οβσιανίκοβα σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters.

«Οι εικόνες από την Ουκρανία με τους αμάχους και τους πρόσφυγες του πολέμου ζωντάνεψαν προσωπικές μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια στην Τσετσενία και τη δική μου φυγή λόγω πολέμου», δήλωσε η δημοσιογράφος του Channel One και πρόσθεσε: «Δεν νιώθω ηρωίδα. Αυτό που επιθυμώ είναι αυτή η θυσία να μην πάει χαμένη και ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του. Πιστεύω σε αυτό που έκανα. Τώρα, όμως, κατανοώ πόσο μεγάλα προβλήματα θα αντιμετωπίσω και φυσικά ανησυχώ πολύ για την προσωπική μου ασφάλεια. Ενα από τα φρικτότερα πράγματα που βλέπω να συμβαίνει είναι ότι Ουκρανοί μιλούν με Ρώσους και αντιστρόφως, και πάντα έρχονται σε αντιπαράθεση επειδή τα ΜΜΕ και η προπαγάνδα μάς δίχασαν και μας έθεσαν σε αντίπαλα στρατόπεδα», καταλήγει η Οβσιανίκοβα. Η δημοσιογράφος είχε εμφανιστεί στο τηλεοπτικό στούντιο κρατώντας πλακάτ που έγραφε «Οχι στον πόλεμο. Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα».

Η 43χρονη Οβσιανίκοβα, ο πατέρας της οποίας είναι Ουκρανός, υπογράμμισε ότι παρά τον φόβο που νιώθει για την ασφάλειά της δεν σκέπτεται να εγκαταλείψει τη Ρωσία. Αναφερόμενη στις συνθήκες της σύλληψης και της κράτησής της από τις ρωσικές αρχές, δήλωσε ότι όλη τη νύχτα ανακρινόταν χωρίς να έχει πρόσβαση σε δικηγόρο μέχρι το επόμενο απόγευμα και ότι το δικαστήριο της επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 280 δολαρίων. Το Κρεμλίνο είχε χαρακτηρίσει τη διαμαρτυρία της «χουλιγκανισμό». Η δημοσιογράφος επίσης δήλωσε ότι αρχικά υποστήριζε τον πρόεδρο Πούτιν, αλλά απογοητεύτηκε με την πολιτική του, ενώ η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία υπήρξε ορόσημο για την εκδήλωση των πραγματικών της αντιπολεμικών συναισθημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή