Πόλεμος στην Ουκρανία – G7: Συνεδρίαση στις Βρυξέλλες την προσεχή Πέμπτη

Πόλεμος στην Ουκρανία – G7: Συνεδρίαση στις Βρυξέλλες την προσεχή Πέμπτη

Η συνάντηση θα εστιάσει «κυρίως στην κατάσταση στην Ουκρανία» και θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των συνόδων κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που διεξάγονται επίσης στις Βρυξέλλες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συνεδρίαση της G7 για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες, την ίδια μέρα με τις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η γερμανική προεδρία της G7 πρότεινε τη σύγκληση της ομάδας, δεδομένης της παρουσίας έξι εκ των επτά μελών σε κορυφαίο επίπεδο την ημέρα εκείνη στη βελγική πρωτεύουσα.

Η συνάντηση θα εστιάσει «κυρίως στην κατάσταση στην Ουκρανία» και θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των συνόδων κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγονται επίσης στις Βρυξέλλες εκείνη την ημέρα, ανακοίνωσε η Κριστιάν Χόφμαν, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Η Γερμανία προεδρεύει φέτος της G7, της Ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομικών παγκοσμίως, μέλη της οποίας είναι επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Ιταλία.

Το ΝΑΤΟ οργανώνει την ίδια μέρα έκτακτη σύνοδο κορυφής με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που θα πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό στις Βρυξέλλες.

Σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα διεξαχθεί επίσης την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του Αμερικανού προέδρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία, 23η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή