Υφυπ. Άμυνας Ουκρανίας: Οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προβλήματα σε εφοδιασμό και επικοινωνία

Υφυπ. Άμυνας Ουκρανίας: Οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προβλήματα σε εφοδιασμό και επικοινωνία

Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επικοινωνία, καθώς και στον εφοδιασμό με τρόφιμα και καύσιμα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εμπόδισαν τις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν περαιτέρω το τελευταίο 24ωρο.

Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση, η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επικοινωνία, καθώς και στον εφοδιασμό με τρόφιμα και καύσιμα.

Εικόνες καταστροφής στο Κίεβο – Πλάνα από drone

Το μέγεθος της καταστροφής στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, αποτυπώνουν πλάνα από drone, τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Anadolu, πρόκειται για πλάνα έπειτα από ρωσικές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές του Κιέβου.

Ουκρανία: Τουλάχιστον 816 άμαχοι νεκροί από την έναρξη της εισβολής

Τουλάχιστον 816 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 1.333 τραυματίστηκαν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έως τις 17 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα (OHCHR) την Παρασκευή.

Τα περισσότερα θύματα σκοτώθηκαν από εκρήξεις όπλων, όπως οβίδες πυροβολικού και ρουκέτες, καθώς και από πυραύλους και αεροπορικά πλήγματα, σύμφωνα με την OHCHR.

Ο πραγματικός απολογισμός θεωρείται ότι είναι σημαντικά υψηλότερος καθώς η OHCHR, που έχει μεγάλη ομάδα παρατηρητών στη χώρα, δεν έχει καταφέρει να εξακριβώσει τις αναφορές περί θυμάτων από πόλεις που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα, όπως η Μαριούπολη.

222 οι νεκροί στο Κίεβο

Οι αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 222 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, ανάμεσά τους 60 άμαχοι και τέσσερα παιδιά.

Επιπλέον 889 άνθρωποι στο Κίεβο έχουν τραυματιστεί, οι 241 εκ των οποίων είναι άμαχοι, επεσήμαναν οι αρχές της πόλης σε ανακοίνωσή τους.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία, 23η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή