BBC: Πιέσεις σε Ρώσους δημοσίους υπαλλήλους για να παρευρεθούν στη φιέστα Πούτιν στο στάδιο Λουζνίκι

BBC: Πιέσεις σε Ρώσους δημοσίους υπαλλήλους για να παρευρεθούν στη φιέστα Πούτιν στο στάδιο Λουζνίκι

Πιέσεις φέρεται να ασκήθηκαν σε δημοσίους υπαλλήλους στη Ρωσία, προκειμένου να παρευρεθούν στην εκδήλωση - φιέστα στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιέσεις φέρεται να ασκήθηκαν σε δημοσίους υπαλλήλους στη Ρωσία, προκειμένου να παρευρεθούν στην εκδήλωση – φιέστα στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, για τον εορτασμό των οκτώ ετών από την προσάρτηση της Κριμαίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε μήνυμα μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Κατά το BBC, δημοσιογράφος του οποίου συνομίλησε με δεκάδες πολίτες έξω από το στάδιο, πολλοί ανέφεραν ότι εργάζονταν στον δημόσιο τομέα και ότι τους ασκήθηκε πίεση από τους εργοδότες τους, προκειμένου να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Ένας άνδρας που εργάζεται στο μετρό της Μόσχας ανέφερε ότι αυτός και άλλοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να παρευρεθούν στη συγκέντρωση. «Θα είμαι εδώ για λίγο και μετά θα φύγω… Νομίζω ότι οι περισσότεροι εδώ δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο. Εγώ όχι», είπε σύμφωνα με το BBC, κατά το οποίο πολλοί άνθρωποι δεν ήθελαν να εμφανίζονται στα πλάνα ή να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Ορισμένοι σπουδαστές, δε, δήλωσαν ότι τους δόθηκε η επιλογή να πάρουν μια μέρα «ρεπό» από τα μαθήματα εάν παρακολουθούσαν «μια συναυλία». Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, κάποιοι εξ αυτών δεν γνώριζαν καν ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη, εν μέρει, στην υποστήριξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Πάντως, στην εκδήλωση υπήρχαν αναμφίβολα κάποιοι που στηρίζουν πραγματικά τον Ρώσο πρόεδρο και την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», όπως την αποκαλεί το Κρεμλίνο.

Κρεμλίνο: Τεχνικό σφάλμα πίσω από τη διακοπή μετάδοσης της ομιλίας Πούτιν

Σε τεχνικό σφάλμα απέδωσε στο μεταξύ το Κρεμλίνο τη διακοπή της μετάδοσης της ομιλίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο γεμάτο από κόσμο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, κατά την εκδήλωση για την όγδοη επέτειο προσάρτησης της Κριμαίας.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση ξαφνικά διέκοψε την ομιλία του Ρώσου προέδρου, ο οποίος χαιρέτισε την «ειδική επιχείρηση» -όπως την αποκαλεί η Μόσχα- στην Ουκρανία. Μετά τη διακοπή μετάδοσης της ομιλίας Πούτιν, συνεχίστηκε η προβολή πατριωτικών τραγουδιών από την εκδήλωση. Αργότερα μεταδόθηκε ολόκληρη η ομιλία.

Κατά την εκδήλωση στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων Ρώσων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι στόχος της «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία είναι να σώσει τους ντόπιους «από το να υποφέρουν από γενοκτονία». «Ρωσία εμπρός» είπε στο πλήθος, σύμφωνα με το BBC.

_

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία, 23η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή