Οι διάσημοι Ουκρανοί που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο: Ηθοποιοί, χορευτές και αθλητές μεταξύ των θυμάτων

Οι διάσημοι Ουκρανοί που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο: Ηθοποιοί, χορευτές και αθλητές μεταξύ των θυμάτων

Ουκρανοί χορευτές, ηθοποιοί και αθλητές, γνωστοί εντός των συνόρων της χώρας τους αλλά και διεθνώς, έχουν πέσει νεκροί.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Διασημότητες πεθαίνουν στον πόλεμο, προσθέτοντας μια επιπλέον διάσταση στο εθνικό σοκ», γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, αναφερόμενοι στις περιπτώσεις των Ουκρανών διασήμων που έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από ρωσικά πυρά τις τελευταίες εβδομάδες στην Ουκρανία.

Ανάμεσα στους νεκρούς του πολέμου βρίσκει κανείς πλέον γνωστούς Ουκρανούς χορευτές, αθλητές και ηθοποιούς.

Ο 43χρονος Αρτέμ Ντατσίσιν (Artem Datsishin), γνωστός και βραβευμένος χορευτής μπαλέτου, άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Πέμπτη σε νοσοκομείο του Κιέβου. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα των NY Times, το οποίο επικαλείται ως πηγή τις αναρτήσεις φίλων του θανόντος, είχε τραυματιστεί από ρωσικά πυρά πίσω στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η 64χρονη Ουκρανή ηθοποιός Οξάνα Σβετς (Oksana Shvets), που είχε επίσης τιμηθεί με βραβεία στο παρελθόν, έχασε και εκείνη τη ζωή της κατά τη διάρκεια ρωσικού βομβαρδισμού στο Κίεβο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ουκρανικής Kyiv Post που επικαλούνται οι New York Times.

Ο 19χρονος διαθλητής Γέβχεν Μαλίσεφ (Yevhen Malyshev), που υπηρετούσε στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, επίσης έπεσε νεκρός, όπως έχει γίνει γνωστό ήδη από τις αρχές Μαρτίου.

Ενώ και ο ηθοποιός-τηλεπαρουσιαστής Πασά Λι (Pasha Lee) από την Κριμαία άφησε την τελευταία του πνοή προ ημερών στο Ιρπίν, βορειοδυτικά του Κιέβου.

Οι διάσημοι Ουκρανοί που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο: Ηθοποιοί, χορευτές και αθλητές μεταξύ των θυμάτων-1

Πηγή: New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή