Κίεβο: Η Ουκρανία θα λάβει περισσότερους αμερικανικούς πυραύλους Javelin και Stinger εντός ημερών

Κίεβο: Η Ουκρανία θα λάβει περισσότερους αμερικανικούς πυραύλους Javelin και Stinger εντός ημερών

Νέα αμερικανικά όπλα, ανάμεσά τους πυραύλους Javelin και Stinger, πρόκειται να παραλάβει τις επόμενες ημέρες το Κίεβο, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα αμερικανικά όπλα, ανάμεσά τους πυραύλους Javelin και Stinger, πρόκειται να παραλάβει τις επόμενες ημέρες η Ουκρανία, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας, Ολεξίγι Ντανίλοφ.

«Τα όπλα θα βρίσκονται στο έδαφος της χώρας μας στο εγγύς μέλλον. Μιλάμε για μέρες», είπε σε συνέντευξή του.

Την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε και άλλες νέες αποστολές οπλισμού στην Ουκρανία, στις οποίες μπορεί να συμπεριλαμβάνονται ακόμη και drones.

Οι Ουκρανοί φαίνεται να αξιοποιούν κάποια από τα όπλα τους έστειλε η Δύση ενάντια στις αδυναμίες των ρωσικών δυνάμεων, είτε πρόκειται για τα αμερικανικά φορητά αντιαεροπορικά FIM-92 Stinger, είτε για τα επίσης αμερικανικά φορητά αντιαρματικά Javelin.

Το αμερικανικής κατασκευής φορητό αντιαρματικό σύστημα Javelin λέγεται πως υπήρξε ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι στα ρωσικά άρματα και οχήματα. Ο λόγος για ένα σύστημα σχετικά ελαφρύ και εύκολο στην χρήση. Για τη μεταφορά και λειτουργία του, απαιτούνται μόνο δύο στρατιώτες-χειριστές, που στοχεύουν (με ανιχνευτή-ερευνητή υπέρυθρων IR seeker, ακόμη και τη νύχτα) και ρίχνουν (είτε «ψηλοκρεμαστά», είτε σε «ευθεία» βολή) κάθε φορά έναν πύραυλο (ικανό να σπάει τη θωράκιση των ρωσικών τανκς επειδή φέρει δύο πολεμικές κεφαλές) προτού οπλίσουν ξανά και ξαναρίξουν.     

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από την 24η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή