Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Το Channel One την κατηγορεί ως… Βρετανίδα κατάσκοπο

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Το Channel One την κατηγορεί ως… Βρετανίδα κατάσκοπο

Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Channel One απάντησε στη διαμαρτυρία της δημοσιογράφου Μαρίνα Οβσιανίκοβα η οποία πριν από μερικές ημέρες εισέβαλε σε στούντιο την ώρα δελτίου ειδήσεων καταγγέλοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Channel One απάντησε στη διαμαρτυρία της δημοσιογράφου Μαρίνα Οβσιανίκοβα η οποία στις 14 Μαρτίου εισέβαλε σε στούντιο την ώρα δελτίου ειδήσεων καταγγέλοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Κίριλ Κλεϊμιόνοβ, επικεφαλής του ειδησεογραφικού τμήματος, την κατηγορεί ότι είναι Βρετανίδα κατάσκοπος. Όπως είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής μετάδοσης, η Οβσιανίκοβα, της οποίας ο πατέρας είναι Ουκρανός, «έχει προδώσει τη χώρα της και όλους εμάς ψυχρά, με παραπλανητικό τρόπο, για μπόνους».  

Η εισβολή στο στούντιο

Το βίντεο της παρουσιάστριας του Πρώτου Καναλιού της Ρωσικής Κρατικής Τηλεόρασης που διέκοψε το δελτίο ειδήσεων κρατώντας στα χέρια αντιπολεμικό πλακάτ, έκανε το γύρο του κόσμου. 

Σε δηλώσεις της στο BBC, η ίδια εξήγησε τα κίνητρα της πράξης της, περιέγραψε την αντιμετώπιση που είχε από τις Αρχές και κάλεσε τον ρωσικό λαό να αναζητήσει άλλες πηγές ενημέρωσης, μακριά από την ρωσική προπαγάνδα. 

«Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης, αλλά πρέπει να προσπαθήσεις να τις αναζητήσεις. Μην γίνεστε ζόμπι», είπε η Οβσιανίκοβα ανακαλώντας στη μνήμη της την στιγμή που μπήκε στο στούντιο με το πλακάτ που έγραφε στα ρωσικά και στα αγγλικά «σταματήστε τον πόλεμο, μην πιστεύετε την προπαγάνδα».

«Γνώριζα ότι αν πήγαινα να διαδηλώσω στην κεντρική πλατεία της Μόσχας θα με συλλάβουν, θα με πετάξουν σε ένα αστυνομικό βαν και θα με περάσουν από δίκη» δήλωσε η 43χρονη δημοσιογράφος. Και συμπλήρωσε: «ήθελα πραγματικά να δείξω στο δυτικό κοινό ότι ορισμένοι Ρώσοι είναι κατά του πολέμου».

Λίγο πριν τη δημόσια διαμαρτυρία της ετοίμασε ένα βίντεο στο οποίο ανέφερε ότι ντρέπεται να εργάζεται για την «προπαγάνδα του Κρεμλίνου». Η δημοσιογράφος αποκάλυψε επίσης ότι κρατήθηκε και ανακρίθηκε από την αστυνομία επί 14 ώρες. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ρούβλια (280 δολάρια) για αυτή την πράξη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή